Eerstejaarsworkshop


Dit jaar zal er voor het eerst een eerstejaarsworkshop zijn op de Utrechtse Bedrijvendag. Hiermee willen we de ambitieuze, eerstejaars rechtenstudent op weg helpen met de start van hun arbeidsmartkoriƫntatie.

De Utrechtse Bedrijvendag is een dag waar we studenten kennis laten maken met de arbeidsmarkt en potentiĆ«le toekomstige werkgevers. Voor veel studenten die hier op af komen is dit geen probleem aangezien zij al meer concreet weten wat ze willen gaan doen en hoe ze dit kunnen bereiken. Omdat wij zelf ook allemaal ooit eerstejaars rechtenstudenten zijn geweest, snappen wij dat dit echter niet voor iedereen geldt. Juist aan het begin van je studie ben je vaak nog niet bekend met het recht in de praktijk.

Met de eerstejaarsworkshop helpen wij zo ook de eerstejaars student op weg . Tijdens deze workshop zal er aandacht worden besteed aan de weg vanaf je studie tot en met de arbeidsmarkt. Wat is belangrijk tijdens je studie? Welke kanten kan je allemaal opgaan na je studie? En wat is een advocaat-stagiair precies? Zo zal de beroepsopleiding van de advocatuur hier worden toegelicht en het verschil tussen de diverse aanwezige kantoren.