FAQ


Heb jij een vraag over de Individuele Gesprekkendag? Hieronder staan de veelgestelde vragen. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of stuur ons een e-mail naar bedrijvendag@jsvu.nl.

Voor wie is de Individuele Gesprekkendag toegankelijk?
De Individuele Gesprekkendag is voor alle rechtenstudenten toegankelijk maar vooral interessant voor studenten in de laatste fase van hun studie. Wij moedigen studenten van buiten Utrecht aan om zich aan te melden voor een gesprek met een deelnemend kantoor of deelnemende instelling. Dit evenement is ook zeer geschikt voor afgestudeerde juristen die graag in contact willen komen met de deelnemende kantoren en instellingen.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een gesprek?
Bij de inschrijving stuur je jouw cv op. Dit cv moet anoniem en als Word-bestand aangeleverd worden. De deelnemende kantoren en instellingen krijgen de mogelijkheid om hun voorkeuren aan ons kenbaar te maken op basis van de anonieme cv’s. Wanneer een match bestaat tussen de voorkeur van de student en het kantoor, krijg jij de unieke mogelijkheid om één op één in gesprek te voeren met het kantoor van jouw interesse!

Waarom moet een anoniem cv aangeleverd worden?
Om een zo laagdrempelig mogelijk platform te creëren om in persoonlijk contact te komen met de deelnemende kantoren, worden cv’s anoniem aan de kantoren aangeleverd. Door deze ‘blind audition’ weten de deelnemende kantoren niet wie zij uitnodigen voor een gesprek en krijgt elke deelnemer een eerlijke en unieke kans. Daarnaast bestaat de wens vanuit kantoren om met een neutrale blik de cv’s te bekijken.

Zijn er kosten verbonden aan de deelname aan de Individuele Gesprekkendag?
Aan de deelname aan de Individuele Gesprekkendag zijn geen kosten verbonden.

Moet ik hebben deelgenomen aan de Utrechtse Bedrijvendag 2019?
Het is niet nodig dat je hebt deelgenomen aan de Utrechtse Bedrijvendag 2019 of voorgaande edities van de Utrechtse Bedrijvendag. Tijdens de Utrechtse Bedrijvendag krijg je namelijk de kans om alle aanwezige kantoren en instellingen te leren kennen en vergelijken. Zo is het goed mogelijk dat je door jouw bezoek aan de Utrechtse Bedrijvendag geïnteresseerd bent geraakt in een persoonlijk gesprek met een van de aanwezige kantoren of instellingen. Tevens is het mogelijk dat kantoren hun interesse in jouw laten blijken op de Bedrijvendag door jou aan te raden om voor de Individuele Gesprekkendag in te schrijven.

Moet ik zelf lunch meenemen?
Tijdens de Individuele Gesprekkendag is voor de deelnemers die tijdens de ingeplande lunchpauze aanwezig zijn een verzorgde lunch aanwezig. Bij de bekendmaking van jouw persoonlijke gespreksindeling zal duidelijk zijn of dit het geval is.

Is er een dresscode voor de Individuele Gesprekkendag?
De dresscode voor de Individuele Gesprekkendag is formeel. Sneakers en spijkerbroeken zijn niet toegestaan.

Tot wanneer kan ik mij aanmelden?
De aanmeldingen zijn geopend tot en met 16 maart 2019, 12:00 uur. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op deze website.

Wanneer kom ik mijn persoonlijke programma voor deze dag te weten?
Bij het inschrijven voor de Individuele Gesprekkendag kun je jouw voorkeuren voor de deelnemende kantoren en instellingen opgeven. Jouw persoonlijke dagindeling ontvang je in de week voorafgaand aan het evenement.

Kan ik mij nog afmelden na de indeling voor een gesprek?
Indien na de indeling van de gesprekken blijkt dat je toch niet in staat bent om bij jouw persoonlijke gesprek aanwezig te zijn, zijn wij genoodzaakt € 15,- boete in rekening te brengen. De gehele dagindeling en de aanwezigheid van de deelnemende kantoren en instellingen vraagt om een strakke planning. Afmelden voor een ingepland gesprek is daarom onwenselijk. Let op: de deelnemende kantoren en instellingen ontvangen jouw cv en rekenen op jouw aanwezigheid.